Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

Το Πολυφωνικό Σχήμα Ηπείρου στην Πάτρα.


Το Πολυφωνικό Σχήμα Ηπείρου στην Πάτρα.

Mία ξεχωριστή μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στα πολυφωνικά τραγούδια και την παραδοσιακή μουσική της Ηπείρου θα διοργανώσει ο Πανηπειρωτικός σύλλογος Πατρών αυτήν την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 21.00 στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν το Ηπειρώτικο συγκρότημα «Λαλητάδες» και το Πολυφωνικό Σχήμα Ηπείρου του Βαγγέλη Κώστου.

Το πολυφωνικό τραγούδι της Ηπείρου(συμπεριλαμβανομένης και της Βορείου Ηπείρου, της σημερινής νότιας Αλβανίας) είναι ένα εξαιρετικό δείγμα του πολιτισμού της περιοχής. Ένα βασικό στοιχείο, που χαρακτηρίζει την πολυφωνική μουσική της Ηπείρου είναι η έκφραση του ιδιαίτερου κοινωνικού περιβάλλοντος. Το Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικές φόρμες στην ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, αλλά και στο παγκόσμιο ρεπερτόριο της λαϊκής πολυφωνίας.

Να σημειωθεί ότι ο Πανηπειρωτικός σύλλογος της Πάτρας που εδρεύει στην οδό Μουρούζη 14, έχει ιστορία πάνω από 90 χρόνια. Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και προσκλήσεις μπορεί να επικοινωνεί το κοινό στο τηλ. του Συλλόγου 2610 224995 απογευματινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου